Gewone en bijzondere trips in binnen- en buitenland

Berlijn 27 Juni 2018 Bootje varen op de Spree!

Omdat het toch inspannende dagen waren gaan we vandaag met de S-bahn en een niet al te grote wandeling naar Schloss Charlottenburg.

Aan de oever van de Spree nemen we de boot en varen de 3,5 uur tour over de Spree en het Landwehr Canal.

Halverwege de middag komen we terug op de afvaartplaats. We lopen terug naar Schloss Charlottenburg en maken een wandeling door de tuinen waar je onder andere een mausoleum en het theehuis Belvedère vind.

Schloss Charlottenburg is het grootste paleis in Berlijn. Het stamt uit de tijd van de Pruisische vorsten en werd gebouwd tussen 1695 en 1699 door Johann Arnold Nering in opdracht van Sophie Charlotte (dochter van Ernst August van Brunswijk-Lüneburg), en de echtgenote van keurvorst Frederik III, die zich later liet kronen tot koning Frederik I in Pruisen. Het slot, dat eerst Lietzenburg heette, werd na de dood van Sophie Charlotte (1705) te harer ere omgedoopt tot Charlottenburg.

Het Mausoleum in het Slotpark Charlottenburg werd in 1810 in het park nabij Slot Charlottenburg in Berlijn opgericht om er de stoffelijke overblijfselen te bergen van de Pruisische koningin Louise, geboren prinses van Mecklenburg-Strelitz.

Hierna gaan we terug naar het hotel.

‘s Avonds gaan we lekker op een terrasje aan de Savignyplatz eten en drinken. We moeten wel even naar een plaatsje zoeken want overal staan grote schermen voor de WK-voetbal en Duitsland is aan het spelen tegen Zuid-Korea, maar we vinden een prima plaatsje waar we onze korte vakantie in stijl kunnen afsluiten.