Gewone en bijzondere trips in binnen- en buitenland

Bretagne 13 September 2021 Een dorp in de zee

We rijden naar Mont Saint Michel en rond 10 uur waren we al zeker niet de eerste gasten. We lopen van de parking tot aan het eiland zo’n 3 kilometer. Het is werkelijk een heel fraai geheel.

Allemaal Middeleeuwse bouwwerken die tegen elkaar gebouwd zijn. Je vraagt je af hoe de bevolking dat allemaal door het drijfzand heen heeft kunnen transporteren om dit te kunnen bouwen. Het grootste gedeelte van het dorp is vrij toegankelijk. De abdij van Mont Saint Michel niet maar is zeker de moeite van een bezoek waard.

Ooit 3 kapellen boven op elkaar gezien? Hier liggen ze. Via een gangenstelsel zijn alle ruimtes met elkaar verbonden. Om dergelijke hoge ruimtes te maken moeten ze zowat de rots uitgehold hebben. De hoogte van een van de zalen was zeker 6 meter en onder die zaal nog eens zo’n hoge zaal. We zagen zelfs een rad in het klooster van zeker 5 meter in doorsnee. Waarschijnlijk was dit gebruikt als een soort takel. Over de rand kon je een soort rails zien met een laadplateau dat naar schatting 15 meter hoog is.

Na een bezoek van 5 uur aan Mont Saint Michel wandelen we terug naar de parking.

Tijdens de terugreis stoppen we nog even bij een typisch Bretonse molen en via de kustweg terug naar Saint Malo.