Gewone en bijzondere trips in binnen- en buitenland

Bretagne 15 September 2021 Een zeeroversnest...

We denken erover om nog een nachtje bij te boeken maar tegen de verwachting in checken we toch uit.

We rijden richting Saint Malo parkeren de auto en wandelen vanuit de haven naar de vesting. St.-Malo werd gesticht in de 5de eeuw door een Welshe monnik Maclow die er zijn geloof kwam verspreiden. Pas in de 12de eeuw verhuisden de bewoners nog meer naar de kust en kozen voor het schiereiland om strategische redenen. Als eerbetoon aan de monnik werd de stad genoemd naar een Franse afgeleide van Maclow, met name Saint-Malo. St.-Malo is niet altijd zo vredig geweest als het er nu uitziet. Het was altijd de verblijfplaats van zeerovers die in opdracht van de koning schepen beroofden van landen die in staat van oorlog waren met Frankrijk. Hun zeevaartkunde hebben ze ook op een andere en nuttige manier aangewend, nl. door de ontdekking van Canada in 1534 door Jacques Cartier, een inwoner van de stad. Deze ontdekking bracht veel voorspoed mee voor St.-Malo die hierdoor een bloeiende specerijenhandel zag ontstaan.

We vervolgen de dag naar Dinan en besluiten om hier een nacht te boeken, leve booking op 600 meter van de plek waar we zaten vonden we een leuk hotel met wifi. We slenteren na het inchecken door het overdag zeer levendig dorp. We eten wat in ‘Le Fleur de Sel’ René heeft Tataki Tonijn en een overheerlijke en malse steak en ik weer oesters en een parelhoen met Thaise rijst. We sluiten af met een specialiteit van het huis Profiteroles de Dinan, soesjes met Caramelsaus en caramelijs. Koffie met een cognac en een Pommeau, dat laatste is een Calvados met ingedikt appelsap, niet te zoet maar zeker niet scherp.

Tijdens het eten kletsen we nog wat met Duitse gasten en inmiddels is het al bijna sluitingstijd, we wandelen met hen nog een stukje richting het hotel en nemen afscheid. Het werd hoog tijd de blog moest nog bijgewerkt.