Gewone en bijzondere trips in binnen- en buitenland

Bretagne 22 September 2021 Botanische tuinen en vinyl

Deze dag brengen we door in Brest.

We parkeren de auto aan bij het chateau, waar we even de schrik krijgen als ik bij het inrijden van de parking een hoge steen raak.

Als eerste lopen we naar de Tour Tanguy. De Tour Tanguy, Bastille de Quilbignon of Tour de la Motte Tanguy is een middeleeuwse toren op een rotsachtige punt naast de rivier de Penfeld in Brest. Dan kijken we rond in Le Jardin des Explorateurs om vervolgens terug te lopen richting het centrum. Hier weet Frederick een paar platenzaken te vinden en hij vult zijn songfestival collectie flink aan.

Daarna lopen we naar de Jardin du Conservatoire botanique national de Brest. Conservatoire botanique national de Brest is een botanische tuin in de Franse stad Brest. De tuin bevat bijna 1700 soorten planten, verdeeld over 32 hectare. Op het terrein zijn ook broeikassen, een herbarium en een koude opslagplaats voor zaden te vinden. De tuin is gemaakt in een oude steengroeve.

Terug richting de auto gaan we nog bij een Italiaans restaurant eten om vervolgens naar de auto te gaan. Na zo’n 20 gelopen te hebben in Brest gaan we moe weer naar ons verblijf.