Gewone en bijzondere trips in binnen- en buitenland

Canada 12 September 2016 Van gletsjers en glazen bruggen.

Opgestaan met fantastisch zonnig weer en een temperatuur van -5 graden. Daar we geen krabber hebben gaan we het ijslaagje maar te lijf met een oud pasje wat ik nog bij heb.

We zijn vandaag de Icefields Parkway opgegaan naar het Brewster visitors centre. Dit is echt de meest adembenemende weg die wij gereden hebben. We rijden tussen de hoge Rocky’s (tot ruim 3000 meter) en de vele meren met de mooiste kleuren blauw water wat je je kunt voorstellen door. Aangekomen bij het visitors centre hebben we ingechecked voor de Columbia Icefield Glacier Adventure. Dit is een zeer aparte en spectaculaire busrit met de Ice Explorer. Deze rit voerde ons tot op de Athabasca Glacier. Dit is de grootste gletsjer van Canada. Hier hebben we over de gletsjer gelopen en vervolgens zijn we naar de Columbia Icefield Skywalk gebracht. Dit is een halfronde glazen brug op enkele honderden meters boven een canyon. Is een aparte ervaring om hier over te lopen.

Na dit alles teruggereden naar Lake Louise. Op de weg terug zien we een bord richting Morraine Lake. Hier moeten we dus even naartoe.

Al met al een prachtige dag met schitterend weer ondanks dat het maximaal 14 graden was.