Gewone en bijzondere trips in binnen- en buitenland

Canada 22 September 2016 Totempalen en muurschilderingen.

Onderweg naar Duncan stoppen we eerst in Chemainus. Chemainus stamt uit het jaar 1858. De naam stamt af van het woord Tsa-meeun-is, wat in het Indiaans ‘Gebroken Borst’ betekent. Volgens de legende komt deze naam af van de man die een enorme wond op zijn borst opliep om uiteindelijk opperhoofd te worden. Jarenlang verdiende men in Chemainus het geld vooral met het zagen van hout. De voormalige houtzagerij van Chemainus was zelfs de grootste ter wereld maar werd in de jaren tachtig van de vorige eeuw gesloten. Om de economie een boost te geven heeft men in de jaren tachtig het lumineuze plan bedacht om verschillende kunstenaars muurschilderingen in het dorp aan te laten brengen. Deze ‘Chemainus Murals‘ beelden verschillende elementen uit de geschiedenis van het dorp en Vancouver Island uit.

Hierna rijden we door naar Duncan dat bekend is om zijn 80 totempalen wandeling. In Duncan kijken we ook nog even binnen in een oer-Hollandse winkel waar ook allemaal Nederlandse goederen te koop zijn.

Beide dorpen zijn een bezoek meer dan waard.

Als we zijn uitgekeken hebben we nog tijd voor een sightseeing toer. We komen bij een baai, Maple bay , waar we 7 otters op de pier zagen. Het blijken rivierotters te zijn. We raken op de pier in gesprek met een vriendelijke Canadese die ons een mooie route voor morgen aan de hand doet.