Gewone en bijzondere trips in binnen- en buitenland

Canada 25 September 2016 Over hangbruggen en markthallen.

We zijn vroeg uit de veren want we gaan terug naar Vancouver en moeten de auto gaan inleveren. We hebben weer geluk met de veerboot want we kunnen al degene van 9 uur mee. Tijdens de vaart zien we, omdat de kapitein dit omroept, 2 Orka’s.

Terug in Vancouver rijden we naar de Capilano suspensionbridge.
De Capilano Suspension Bridge is een eenvoudige hangbrug over de Capilano rivier in het district North Vancouver. De brug werd oorspronkelijk gebouwd in 1889 door George Grant Mackay, een Schotse burgerlijk ingenieur en parkcommissaris voor Vancouver. Het werd oorspronkelijk gemaakt van henneptouwen met een dek van cederhouten planken en werd in 1903 vervangen door een kabelbrug. In 1910 kocht Edward Mahon de Capilano Suspension Bridge. “Mac” MacEachran kocht de brug van Mahon in 1935 en nodigde lokale inboorlingen uit om hun totempalen in het park te plaatsen om een inheems thema toe te voegen. In 1945 verkocht hij de brug aan Henri Aubeneau. De brug werd in 1956 volledig herbouwd.
Het park werd in 1983 verkocht aan Nancy Stibbard, de huidige eigenaar. De jaarlijkse opkomst nam toe en in mei 2004 werd de Treetops Adventures geopend, bestaande uit zeven loopbruggen opgehangen tussen oude Douglas Fir-bomen aan de westkant van de kloof, die een loopbrug vormen tot 30 meter boven de bosbodem.In juni 2011 werd een nieuwe attractie genaamd Cliffwalk aan het park toegevoegd. De Capilano Suspencion Bridge trekt meer dan 1,2 miljoen bezoekers per jaar en is dus heel toeristisch maar wel leuk.

Om 14.00 uur terug naar Vancouver City Centre want de auto moet voor 15.00 uur terug. Alles OK en nog korting gekregen omdat de auto niet gepoetst was voor wij hem meekregen.

Nadat we bij Canada Place even naar 3 giga cruiseschepen gekeken hebben wandelen we naar de andere kant van het schiereiland en nemen de watertaxi naar Granville Island. Net de markthal in Rotterdam alleen uitgebreider. Hier gaan we wat eten. We willen er een soort proeverij van maken. De eerste stand viel al af omdat er oesters in hetzelfde vet werden gebakken als de uienringen. Sorry, dan kijken we elders en de chinees er tegenover zag er heel goed uit. Blijkbaar zagen we er hongerig uit zodat onze borden zo vol werd geschept dat van meerdere dingen proeven niets terecht kwam. Morgen beter dan maar. Terug met de watertaxi naar de overkant en de langs de hele baai terug gewandeld tot het hotel.