Gewone en bijzondere trips in binnen- en buitenland

Denemarken 12 Mei 2014 Over zeedieren, zeestromen en zee eten..

Vandaag zijn we vertrokken uit Hurup naar onze volgende overnachtingsplaats Hirtshals.

Als we ingecheckt hebben gaan we de vuurtoren welke even verderop ligt bezoeken en beklimmen. De vuurtoren werd geopend in 1863 en is 35 meter hoog. Er zijn 144 treden (pfff) naar het balkon met uitzicht.

Hierna gaan we naar het Nordsee Aquarium. Nordsøen Oceanarium is een openbaar aquarium en museum dat in 1998 werd geopend aan de oevers van de Noordzee in Hirtshals, Noord-Jutland, Denemarken. De hoofdtank, die 4.500.000 liter (1.200.000 AMERIKAANSE gal) bevat, is de grootste in Noord-Europa, maar het Oceanarium heeft ook verschillende kleinere habitataquaria en een tentoonstelling met zeehonden. De getoonde soorten zijn inheems in de oceanen rond Denemarken.

Vervolgens naar Skagen om met eigen ogen te zien dat er twee zeestromingen van verschillende kanten elkaar treffen. Ten noorden van Skagen komen de Noordzee (Skagerrak) en het Kattegat samen bij de landpunt Grenen, waar de golven van beide opeenbotsen. Vlak bij Grenen staat de vuurtoren van Skagen, De Grå Fyr (grijze vuurtoren), de op een na hoogste vuurtoren van Denemarken.

We sluiten af met een heerlijke visschotel in restaurant Lilleheden.