Gewone en bijzondere trips in binnen- en buitenland

Dubai 30 Maart 2022 De heenreis

Om 10.00 uur worden we door Roland (onze taxichauffeur) opgehaald en naar Düsseldorf gebracht.

Nadat we hebben ingechecked gaan we door de douane. Alles moet daar in bakken en door de scan. Ik, René, had gevraagd of het tasje met kabels en powerbanks uit de tas moest waarop de man voor de scan Nee zei. Als mijn tas dan toch is gescanned willen ze dat het alsnog uit de tas door de scanner gaat. Daar gaan al mijn spullen terug door de scan. OK alles is goed ik pak de spullen en we gaan langs de douane. Nadat we daar onze spullen weer op de goede manier inpakken blijkt het tasje met kabels en powerbanks niet erbij te zijn. Ik terug naar de band en wat blijkt hebben ze mijn spullen in 3 verschillende kratjes gedaan en één had ik gemist. Maar eind goed al goed.

Rond 15.15 stappen we in en om 15.30 vertrekken we. In het vliegtuig, een Airbus 380-800, kunnen meer dan 500 personen maar hij is maar half vol. Heerlijk wat een ruimte.

Om 23.30 uur plaatselijke tijd zijn we in Dubai. Na alle plichtplegingen en geld pinnen gaan we op zoek naar een taxi. Nou daar hebben ze er plenty van en spoedig vliegen we met de Tesla naar ons hotel.

Nadat we onze kamer hebben betrokken willen we toch nog wat drinken. Ons hotel heeft echter geen bar en dus gaan we nog een rondje wandelen. We vinden een bar en genieten van een fruitcocktail. Heel smakelijk na zo’n dag.

Terug in het hotel blijkt het inmiddels 03.00 te zijn en gaan we snel naar bed.