Gewone en bijzondere trips in binnen- en buitenland

Indonesie 10 September 2019 Vliegreis met vertraging.

Onderweg naar Java.

Verhalen gaan een gezicht krijgen.

Vanmorgen vertrokken we om 6.45 uit Berastagi naar het vliegveld in Medan. Onze chauffeur telde 3 uur hiervoor. Onze vlucht is om 13.15. We hebben pech en eindelijk kunnen we pas om 14.45 boarden. Na ruim 2 uur vliegen landen we op de nieuwe luchthaven van Bandung.

Origineel zouden we op de oude luchthaven landen net buiten de stad, de nieuwe ligt echter op 3 uur rijden van Bandung. In de eerste instantie vatte we dit op als site-seeing maar door de vertraging was het bijna donker en konden we niets van de omgeving zien. Gelukkig was de chauffeur geduldig op ons aan het wachten. Direct op pad en wat een verademing deze man sprak Engels omdat hij ooit in Australië studeerde.
Timi vertelde honderd uit en al snel had zijn gaydar signaal opgevangen, we hebben een klik. We krijgen alles te horen hoe lastig het is om moslim en gay te zijn. Onderweg moesten we even een sanitaire stop maken bij een Sunda restaurant en spontaan ontstond het idee om hier dan ook te blijven eten. Het bleek onze eerste kennismaking met de Sunda keuken te worden. Zodra we zaten werd de tafel gedekt met kip, vis en groentegerechten. We bestelde ook nog een sate manadee erbij.
Over tienen checken we in. Drinken ons aangeboden welkomstdrankje in de bar samen met andere Nederlanders die we eerder al op het vliegveld in Medan troffen. Op de kamer wachtte ons nog een verrassing, bij het openen van onze koffers bleek dat deze ‘geīnspecteerd’ waren door de douane en die vonden het niet nodig dit netjes te doen alles was geopend en gewoonweg terug in de koffer gepropt. We konden alles terug opvouwen en inpakken. Blog bijwerken en oogjes toe… want Timi heeft mooie plannen voor morgen en we gaan weer bijtijds op pad.