Gewone en bijzondere trips in binnen en buitenland!

Indonesie 13 September 2019

De Borobudur
De eerst boedistische tempel
We staan om 03.30 op en de chauffeur van Marcel en Diane brengt ons om 4 uur naar de tempel. We moeten eerst ons ticket omwisselen voor een ticket wat geldig is voor zonsopgang. Dat was nog best ingewikkeld voor de heren aan de kassa, maar het lukt uiteindelijk toch. Zei het met een gevoel dat de meerprijs van 475.000 per persoon in de zakken van de kassier terecht zou komen. Maar OK wij zijn binnen en krijgen een zaklamp mee en een voucher voor ontbijt. Marcel had een Nederlandssprekende gids geboekt en wij liftte gewoon lekker mee. De gids ook blij want zijn gage is per persoon. Wij kunnen het iedereen aanraden want dit was na Bukit Lawang op Sumatra het tweede hoogtepunt. Na de uitgebreide rondleiding krijgen we om 10 uur een uitgebreid ontbijtbuffet.
Rond 11 uur gaan we terug naar het hotel en drinken we met Diane en Marcel nog even koffie voordat zij uitchecken. Wij besluiten om daarna met de fietsen van het hotel een tour door de rijstvelden te maken en belanden al snel in gehuchtjes waar Europeanen zelden voorbij komen. We komen onderweg een bordje tegen van een reptile rescue center en gaan hier naar toe.
We worden oprecht warm ontvangen en zijn een van de eerste gasten van vandaag. De broer van de oprichter verteld 100 uit en er worden ons slangen getoond en de niet giftige worden zelfs uit de terraria gehaald. We verpoosden er toch zeker een uur of 2 en maakten zelfs kennis met de baas. We worden ook nog gezellig op de thee uitgenodigd en broerlief maakt nog wat foto’s voor het Facebook.

We fietsen nog naar een klein tempeltje en daarna zoeken we het hotel weer op. Een verfrissende duik in het zwembad met een koel biertje. (ja….. ik ben aan het bier).
René belt even met zijn moeder en later ook nog met zijn tante die vandaag jarig is. We werken samen de blog bij en gaan zo genieten van de Indonesische specialiteiten die de crew hier voor ons klaargemaakt heeft.