Gewone en bijzondere trips in binnen- en buitenland

Indonesie 13 September 2019

De Borobudur, onze eerst boedistische tempel.

We staan om 03.30 uur op en de chauffeur van Marcel en Diane brengt ons om 4 uur naar de tempel. We moeten eerst ons ticket nog omwisselen voor een ticket dat geldig is voor de sunrice-tour. Dat is nog best ingewikkeld voor de heren aan de kassa, maar het lukt uiteindelijk toch. We hebben wel het gevoel dat de meerprijs van R475.000 per persoon in de zakken van de kassier terecht komt. Maar OK wij zijn binnen en krijgen een zaklamp mee en een voucher voor ontbijt. Marcel had een Nederlandssprekende gids geboekt en wij liftte gewoon lekker mee. De gids ook blij want zijn gage is per persoon. Wij kunnen het iedereen aanraden want dit was na Bukit Lawang op Sumatra het tweede hoogtepunt. Na de uitgebreide rondleiding krijgen we om 10 uur een uitgebreid ontbijtbuffet.
Rond 11 uur gaan we terug naar het hotel en drinken met Diane en Marcel nog even koffie voordat zij uitchecken.

Wij besluiten daarna om met de fietsen van het hotel een tour door de rijstvelden te maken en belanden al snel in gehuchtjes waar Europeanen zelden voorbij komen. We komen onderweg een bordje tegen van een reptile rescue center en gaan hier naar toe.
We worden oprecht warm ontvangen en zijn een van de eerste gasten van vandaag. De broer van de oprichter verteld honderd uit en er worden ons slangen getoond en de niet giftige worden zelfs uit de terraria gehaald. Ook moesten we er een paar even vasthouden. Al met al verpoosden we er toch zeker een uur of twee en maakten terloops ook nog kennis met de oprichter zelf. We worden gezellig op de thee uitgenodigd en broerlief maakt nog wat foto’s voor het Facebook.

We fietsen nog naar een klein tempeltje en daarna zoeken we het hotel weer op. Een verfrissende duik in het zwembad met een koel biertje. (ja….. ik ben aan het bier).

René belt even met zijn moeder en later ook nog met zijn tante die vandaag jarig is. We werken samen de blog bij en gaan dan genieten van de Indonesische specialiteiten die de crew hier voor ons klaargemaakt heeft.