Gewone en bijzondere trips in binnen- en buitenland

Indonesie 20 September 2019 Op schilpaddenjacht...

We vertrekken met de jeep naar de jungle bij Sukamede. Een tocht van 4 uur over een hobbelige weg. We doen onderweg nog 2 trekking trails welke langs de blauwe en groene baai voeren. Paradijselijk.

We waren op een primitief verblijf voorbereid maar zo basic hadden we nu ook niet verwacht. Jammer genoeg ook nog vies. Ik hang voor de zekerheid maar de klamboe op. In de kampung zit het vol apen die we even observeren. Later in de namiddag maken we nog een stevige strandwandeling en zien diverse verse kruipsporen van Zeeschildpadden, een veelbelovend teken.

Na het eten vertrekken we om 20 uur naar het strand om Zeeschildpadden te zoeken. Het is aarde donker en we mogen geen licht maken zelfs niet van de schermpjes van de fotocamera’s of telefoons. Dit zou de schildpadden misleiden. Onze gids legt een folie op het strand en hier mogen we tijdens het wachten op gaan liggen om naar de sterren te kijken. Zoveel zie je er bij ons niet en ook de Melkweg was bijzonder goed te zien. Er staat en foto in de gallery want met onze camera’s was dit niet te fotograferen. Ook bij anderen die we later spraken waren die foto’s niet gelukt.
Dan komt het verlossende bericht van de ranger. We gaan lopen want er is een schildpad gespot. We lopen tot bijna aan het einde van het strand en daar is een 150 kilo zwaar vrouwtje aan haar terugweg bezig. De ranger licht van achteren bij zodat we foto’s kunnen maken. Helaas ei leg gezien want het bleek deze avond te warm te zijn. In de vroege ochtend zou het beter geweest zijn.
Rond 22.30 waren we terug en kruipen met onze kleren aan onder de klamboe op het bed.