Gewone en bijzondere trips in binnen en buitenland!

Indonesie 23 September 2019

Een uurtje later

Omdat Bali in een andere tijdzone ligt zijn we een uurtje later op dan gewoonlijk. We lopen langs het strand en aanschouwen hoe de vissersbootjes aankomen. We nemen een ontbijt en werken het blog bij want met een paar dagen geen internet hadden we wat in te halen.
Straks gaan we op stap met een gids die ons werd aangeraden door de praktijk-ondersteunster van René’s huisarts………
Netjes op tijd staan 2 personen klaar met hun wagen, we stellen ons voor en hebben Ady als gids en Gede als chauffeur. We overleggen even onze wensen en of dit mogelijk is want 50 km op Bali rijdt je niet in een half uur. We gaan op pad en al snel arriveren we bij de boom waar de weg doorheen loopt een machtig gezicht op een reuze boom en giga wortels. Onderweg doen we nog een waterval aan en wandelen rustig tussen de kruidnagelbomen door. Beneden hebben we een mooi gezicht op de waterval.

We zien ook een dame met een grote witte zak op haar hoofd. Deze is gevuld met kruidnagelbladeren welke gebruikt worden voor kruidnagelolie.
We stoppen onderweg nog op een panoramapunt dat uitzicht bied over de beide meren en lunchen daar met z’n vieren. Na de lunch bezoeken we de beroemde Ulun Danu tempel in het Bratonmeer. Deze tempel is gewijd aan de Dewi Danu de hindoeïstische godin van het water. Het is er vrij druk maar met Ady vinden we nog een paar rustige spots. Dit meer is voor de omliggende rijstvelden van levensbelang, het gehele irrigatie systeem hangt er vanaf. Ady sommeert ons om voort te maken want we willen ook nog een andere site aandoen voordat het donker wordt. Onderweg hebben we nog een flinke opstopping omdat een tempel ceremonie net was afgelopen. We zijn onderweg naar de rijstvelden Jati Luwih die op terrassen aangelegd (Sawa’s) zijn en op de Unesco wereld erfgoedlijst staan. Wow wat zijn die mooi en Ady had niks teveel gezegd. We lopen nog een trail van 3 km wat net lukte voor het donker werd. Ongeveer in het midden van de tocht stond een gigantisch borstbeeld van de rijstgodin Dewi Sri geheel gemaakt van gevlochten bamboe strips. Het is al donker als we weer terug in het hotel aankomen. Ady bedankt voor alles, een prima gids eentje die de aanbeveling waard is.