Gewone en bijzondere trips in binnen- en buitenland

Indonesie 25 September 2019 Boottocht met verrassingen.

Rinca.

We staan netjes op de afgesproken tijd op de parking maar er is niemand te bekennen. Even later wordt de gids afgezet met een brommertje, de chauffeur was namelijk te laat. Hij belt nog een paar keer echter zonder gehoor. We besluiten om te voet naar de haven te gaan want het is maar 15 minuten lopen. We stappen met onze gids op de boot en krijgen een rondleiding.

We varen de haven uit en stoppen eerst op Kelor Island. Klimmen lekker via een rotsig traject naar boven maar het uitzicht is machtig prachtig. Dit waren de woorden van een andere gids die het eilandje ook aandeed. De volgende stop is Rinca. We krijgen een lokale gids die ons wijst op de don’t do’s met betrekking tot de Varanen. Per slot van rekening zijn het wilde dieren en ook giftig voor mensen. Een beet lijdt onherroepelijk tot amputatie van het gebeten lichaamsdeel om te voorkomen dat het gif en de ontbindingsenzymen zich verder door het lichaam verspreiden. We beginnen… na de eerste bocht zien we er al 2 luieren, blijkbaar een gebruikelijke ritueel op het middaguur met temperaturen van ruim 30 graden. We lopen verder maar het lijkt eerder een snelheidswedstrijd, we doen de 2.5 km in een goed half uur. We zagen nog maar weinig onderweg, enkel wat herten en een waterbuffelstier die zo te zien een varanen beet aan zijn zij had. Het bloedde in elk geval nog.

Terug in het kamp doen we nog een drankje en varen verder naar een snorkelspot. Dit is prachtig en we zien veel kleurige vissen en koralen. De dag vordert en we varen naar de laatste spot van de dag voor de zonsondergang. We zijn mooi op tijd en leggen op een mooi rustig plekje aan en genieten van de zee-adelaars en ondergaande zon. We wachten op het uitvliegen van tienduizenden Kalongs (vleerhonden) wat een natuurfenomeen op zich is. Dit stond niet op het programma en was dus een totaal onverwacht WOW moment. We zoeken een plek voor de nacht en vanwege de warmte besluiten we aan dek te blijven slapen.