Gewone en bijzondere trips in binnen- en buitenland

Rotterdam Blijdorp 24 Mei 2015_1 Beestjes, beestjes en nog eens beestjes..

Een van onze favoriete bezigheden: een dierentuin bezoeken.

Blijdorp is een van de weinige dierentuinen die geheel is ontworpen door één architect. In april 2004 zijn Blijdorp en verschillende gebouwen erin opgenomen in het register van rijksmonumenten.

Diergaarde Blijdorp, ook wel bekend als de Rotterdamse Diergaarde of officieel de Stichting Koninklijke Diergaarde Rotterdam, is een van de oudste dierentuinen van Nederland.

Diergaarde Blijdorp bezat jarenlang de grootste collectie katachtigen van Nederland. Katachtigen die in de dierentuin te zien zijn onder andere de Aziatische leeuw (poort van Azië), de Sumatraanse tijger (Tijgerkreek), de Amoerpanter (Amoergebied), de Viskat (Maleise Bosrand), de Manoel (Mongoolse Steppe) en de Serval (Afrikaanse Savanne).

Diergaarde Blijdorp is ook een botanische tuin en beheert de Nationale Plantencollectie Bromelioideae (een onderfamilie van de familie Bromeliaceae). Tevens beheert Diergaarde Blijdorp de Nationale Plantencollectie Primula. In de Chinese sfeertuin wordt een aantal Aziatische Primula-soorten getoond.