Gewone en bijzondere trips in binnen- en buitenland

Sri Lanka 02 April 2022 Over douanes en geldautomaten.

Vandaag om 06.00 uur opgestaan omdat we om 07.00 uur de taxi naar het vliegveld hadden besteld. Nadat we op het vliegveld komen staan er giga rijen voor de incheck balies. Na 2 uur wachten worden we uit de rij gehaald en naar een andere kant van de terminal gebracht voor een snelle check-in. Dan weer door allerlei contrôles en een hoop gedoe over de vaccinatie papieren maar uiteindelijk in het vliegtuig naar Colombo.

Aangekomen in Colombo weer door douanes en papieren laten zien. Dan de koffers ophalen en vervolgens zonder dat er nog iemand kijkt door de uitgang.

Onze chauffeur Sarath (met de naambordjes Mr Frederick en Mr René) staat al te wachten en we maken snel kennis. Frederick koopt nog een telefoonkaart en we gaan op weg naar Negombo. We hebben afgesproken dat we onderweg nog langs een ATM rijden om geld te pinnen. Dit was echter makkelijker gezegd als gedaan. We rijden langs minstens 10 automaten alvorens we er een vinden die werkt. Bij de meeste is de automaat uitgeschakeld, de stroom op of er is geen geld.

Aangekomen in het hotelresort krijgen we onze kamer en daarna gaan we eten. We hebben geluk er is een buffet met allerlei heerlijkheden. Dat samen met een paar cocktails maken de dag.