Gewone en bijzondere trips in binnen- en buitenland

Sri Lanka 04 April 2022 Safari in ruil voor diesel.

We gooien vandaag de planning een beetje om omdat onze chauffeur schrik heeft dat hij zonder diesel komt te staan. We rijden langs verschillende pompen en helaas is overal het antwoord nee.

We besluiten om een Safari te doen in het Waipattu National Park. Van de big 5 van Sri Lanka zou hier er 3 voorkomen, de Olifant, de Sri Lankaanse Panter en de Lippenbeer, de andere 2 zijn Walvissen.

We kijken lekker rond en de eerste herten zijn zo gespot. We zien ook veel wilde pauwen dezelfde die we bij ons hebben, ik ben de tel kwijtgeraakt. Dan zien we een aantal Mangoesten, Bijeneters, Arenden, Waterbuffels, Wilde Varkens en weldra de eerste Krokodil en een Varaan. Helaas bleven de panter, beer en olifanten goed verstopt. Na goed 3 uur en heel wat beeldmateriaal gaan we terug naar de uitgang want om 6 uur is het donker en moet iedereen weer het park uit zijn. Onderweg krijgen we nog een mals buitje en koelt het aangenaam af. Daarna kregen we gelukkig nog een toetje als er 2 Krokodillen liggen te chillen op de waterkant en een eindje verder nog koppeltje. Een kilometer of wat verder zitten 2 Neushoornvogels lekker te keuvelen in een kale boomtop. Prima plekje om ook die nog even vast te leggen. We zijn amper 50 meter van de uitgang staan 3 Olifanten te stoeien we genieten samen met alle andere jeeps en de aan andere kant de toekijkende parkwachten van het schouwspel. Dit was voor ons de kers op de taart. ‘s avonds hoorden we van andere gasten dat de Lippenbeer zich toch heeft laten zien. Zij hadden volgens de gids heel veel geluk want hij verlaat namelijk in de warme maanden nauwelijks de begroeiing.

De gids was ook happy, hij mocht van de safari firma 20 liter diesel overnemen.