Gewone en bijzondere trips in binnen- en buitenland

Sri Lanka 03 April 2022 Spelevaren over Hollandse VOC glorie.

Van de chauffeur hadden we gehoord dat er een lockdown was van Zaterdag 21.00 uur tot Maandag 06.00 uur. Onze geplande boottocht over de Dutch Canal naar de Mangroves zou niet door kunnen gaan omdat we op het resort moesten blijven.

Eigenwijs als wij Nederlanders zijn lopen we toch even de poort uit. Dan worden we door een bewoner aangesproken of we interesse hebben in een boottocht. We besluiten even te gaan kijken en spreken een prijs af. De boot wordt start klaargemaakt en als we in onze privéboot zitten komt de vrouw des huizes nog 2 verse kokosnoten brengen om te drinken.

We maken een tocht van 2 uur over het Dutch Canal en langs de Mangroves. We zien een tiental leguanen, 3 soorten Ijsvogels, diverse soorten Reigers, een Zeearend volgens de schipper en nog allerlei leuke en mooie beesten en planten.

Als we terug zijn lopen we nog een paar kilometer om vervolgens via het strand terug te keren. Dit liep niet echt makkelijk en de zon was onverbiddelijk. Een beetje aangebakken maar voldaan nemen we nog een duik in het zwembad, drinken een paar cocktails en gaan eten.