Gewone en bijzondere trips in binnen- en buitenland

Sri Lanka 05 April 2022 Eerste hoofdstad van Ceylon en verbrandde voetjes.

We bezoeken de oude stad Anuradhapura welk ook op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Gesticht in 437 vc en tot 1015 het belangrijkste economisch centrum van Sri Lanka. Thans is het een uitgestrekt openluchtmuseum.

Gezien de omvang moet je keuzes maken. Wij kozen om de witte Stupa als eerste te bezoeken. Op het tempelcomplex is het dragen van schoenen en een hoofddeksel niet toegestaan. Bij de voortempel en offerplaats moeten we de schoenen inleveren. Alles op blote voeten maar sokken zijn wel toegelaten. Ik waag me eraan om blootsvoets te gaan maar René gaat op sokken. De zon is genadeloos en na de wandeling van 10 minuten komen we bij de Stupa aan en trek ook ik sokken aan want de stenen zijn brandend heet. We bezoeken daarna nog een Boeddha monument en de Twin Ponds. Het is gewoonweg veel te warm en we gaan rond 13 uur via een geldautomaat terug naar het hotel.

Tijd voor een verkoelende duik. Rond 16 uur besluiten we om even naar het dorp te lopen maar tijdens het omkleden begint het net als de dag ervoor te onweren. Dus dan maar aan de blog en Sjef helpen om op de blog te komen.