Gewone en bijzondere trips in binnen- en buitenland

Sri Lanka 10 April 2022 Royal Garden, trommelen en (vuur)dansen.

Het regent op onze vrije dag maar wij laten ons hierdoor niet tegenhouden.

Eerst gaan we naar het treinstation waar Sarath onze kaartjes voor de treinreis van de 15e gaat kopen.

Hierna gaan we naar de Royal Botanical Garden van Kandy. We hebben Sarath gevraagd waar we parapluis kunnen kopen maar dat blijkt niet nodig want hij heeft er in de wagen. Rond 10.00 uur gaan we naar binnen en spreken af dat we een berichtje naar Sarath sturen als we klaar zijn.

Deze botanische tuin is zelfs in de regen een lust voor het oog met veel, heel veel bloemen en planten. We genieten en zien en passant nog veel soorten vogels en vlinders. Tegen 14.00 uur krijg ik, René, toch echt behoefte aan wat eten en drinken. Onderweg naar het restaurantje hoor ik ineens veel kabaal en we zien honderden vliegende honden (Kalongs) overvliegen. Nu gaan we dus eerst even naar de bomen waarin ze neerstrijken en bekijken deze mooie beesten. Nadat we wat gegeten en gedronken hebben lopen we nog naar de hangbrug (Suspencion bridge) en zien daar ook nog een grote Varaan.

Rond 15.30 uur besluiten we dat het genoeg is geweest en lopen naar buiten. Terwijl we nog wat te drinken pakken sturen we Sarath een berichtje. Dan blijkt dat hij al sinds 15.00 uur aan de overkant stond te wachten.

Nu rijden we naar een uitzichtpunt om Kandy van boven te bekijken.

Vervolgens gaan we naar een traditionele trom- en dans voorstelling. In de ”Kandyan Arts Association Hall”, vlakbij de beroemde Tempel van de Tand, is elke dag een ruim 1 uur durende culturele dansshow van de “Kandy Dancers” te zien. Zeven dansen worden er uitgevoerd met allerlei instrumenten en “opgedofte” dansers en danseressen. Dit was door de diverse dansen een mooie afsluiting van de dag. Zeker de vuurdans was meer als de moeite waard.