Gewone en bijzondere trips in binnen- en buitenland

Sri Lanka 11 April 2022 Heiligdom en theeplantage.

We rijden rond 9 uur weg om de tempel van de tand te bezoeken. Een monnikkenklooster waar vele locals ook een offer komen brengen. We zien een prachtig houten gebouw met vele beelden, houtsnijwerk en schilderingen. Om 10 uur begint de ceremonie met de reeds bekende trommel als begeleiding. We lopen met de mensen die een offer komen brengen mee en komen in de meest heilige ruimte.

Sarath neemt ons vervolgens nog mee naar de Hindoe tempel ernaast waarna we het terrein verlaten.

We nemen voor even afscheid van Sarath en gaan op eigen gelegenheid de stad in. Vele mensen zijn vrij omwille van het aanstaande nieuwjaar mede daardoor was het heel erg druk. Namelijk woensdag op donderdag vieren de Sri Lankanen hun nieuwjaar. We zagen op de markt vele kraampjes met vuurwerk. We genieten maar gruwelen ook een beetje van de onfrisse aangezichten zoals geitenkopjes, rondlopende honden, kraaien en minder schone kraampjes. Voor René scoren we een echte leren riem voor 2600 rupia iets van 8 euro. Ik koop ook nog wat kruiden die bij ons bijna niet te krijgen zijn zoals fenegriek en curryblad. Ik wil thuis de lekkere Dhal curry namaken en daar zijn die 2 ook voor nodig. We drinken en eten nog iets en slenteren naar de auto. Sarath heeft zijn tijd doorgebracht met de krant en braaf op ons gewacht.

Ons volgende hotel ligt maar op 20 mijl afstand van Kandy maar wel op 1000 meter hoogte te midden in een theeplantage. De weg er naar toe is al een belevenis. Een kronkelweg met vele bochten en vergezichten over de bergen en theevelden. De laatste 5 kilometer gaan we met de tuktuk omdat ons busje daar niet zo goed voor geprepareerd was. De locatie is werkelijk geweldig. Terwijl we arriveren begint het net te regenen wat  jammer is want nu moeten we dus tot morgen wachten voor de zon en het mooie uitzicht vanuit onze tent. Ja onze kamer is eigenlijk een tent die van alle gemakken is voorzien.