Gewone en bijzondere trips in binnen- en buitenland

Sri Lanka 14 April 2022 Park met allure en kwaliteitseten.

Sarath heeft geregeld dat we van kamer verhuizen. Een wereld van verschil, een balzaal tegen de kamer van de dag ervoor.

We doen een korte citytour met de wagen en eindigen bij het Victoria Park. We nemen afscheid van onze chauffeur en laten hem ook nieuwjaar vieren op zijn manier.

We wandelen door het park en worden al snel aangesproken door een man die de opzichter van het onderhoudsteam blijkt te zijn. Hij sleept ons mee door het hele park en we zigzaggen van hoek naar hoek. Volop delen we onze kennis van de planten. Het leukst is wel dat de beste man heel veel namen in diverse talen waaronder het Nederlands kent. In elk geval ontstaat er een gevoel van gelijkgestemde liefhebbers, welke uitmond in een belofte van hem om zaden naar ons te sturen.

Na een paar uur in het park verbleven te hebben lopen we weer een rondje door het stadje. We eindigen in een collega hotel en drinken 2 cocktails en kijken naar de speciaal voor ons opgezette film. Bij het afrekenen besluiten we om het diner daar ook te nemen. We wandelen terug naar ons hotel verfrissen ons wat en verpozen nog even op ons nieuw balkon.

Als we weer naar het andere hotel zijn gelopen gaan we naar de foodcourt. De foodcourt is een walhalla voor de liefhebber van o.a. de Indonesische, Arabische, Tamil en Indiase keuken. Het is er allemaal.

René besluit een spicy fish schotel te nemen en ik butternut chicken met naanbrood. Voor ons beide eindigde deze beide gerechten regelrecht in een toppositie zo lekker was het.

Als we terug naar ons hotel lopen zien we veel levendigheid op de paardenrenbaan. We besluiten te gaan kjjken en belanden op een kleine, oude kermis met heel veel gezelligheid. We kijken even rond en gaan vervolgens naar ons hotel.