Gewone en bijzondere trips in binnen- en buitenland

Sri Lanka 15 April 2022 Botanische tuin en geweldige treinreis.

Vandaag starten we de dag met een bezoek aan het Hakgala park, bekend om zijn collectie rozen en Orchideën. Alleen die laatste hebben we niet ontdekt. Het park is helemaal in de Engelse stijl aangelegd en oogt allemaal goed onderhouden. Jammer genoeg zijn de Japanse tuin en varentuin gesloten omwille van aggeresieve bijen maar we hebben maar 2 uur want om 12 uur stappen we op de trein.

De tocht naar Ella is een 2,5 uur durende traject door fantastische landschappen van theeplantages, dorpjes en wilde jungle. Onderweg zie ik ook nog een slang van de rotsen glibberen.

Na de treinreis worden we weer opgewacht door Sarath en naar ons hotel net buiten het stadje gebracht. Het plaatsje oogt levendig met vele barretjes en terrasjes, duidelijk populair onder de backpackende jeugd. Het ontvangst in ons hotel is geweldig. Een en al vriendelijkheid, een wereld van verschil met het vorige hotel. We worden naar onze kamer gebracht en vinden de volgende verrassing. Een mooi gedecoreerd bed met de gelukwensen voor onze huwelijksverjaardag. Ariëlle van onze reisorganisatie regelde voor ons de suite met prive zwembad… ok zwembadje maar niemand heeft dit, wat een weelde. De crew wisselde rond 6 uur maar ‘s avond babbelen we nog even gezellig privé met de receptionist en de huismasseur. Vooral de laatste heeft meer weg van een maitre d’hotel, hij is op en top gastheer zelfs in een trainingsbroek en T-shirt.