Gewone en bijzondere trips in binnen- en buitenland

Sri Lanka 16 April 2022 Treintjes kijken en veel drinken.

We zijn al vroeg wakker en zien een bijna wolkenloze hemel met een prachtige zonsopkomst. We kijken uit op de Ella peak die mooi oranje kleurde door de opkomende zon. Het uitzicht is adembenemend mooi.

Vandaag staat de bekende 9 Arches boogbrug op het programma. We kijken hoe laat de trein voorbij komt want dit zou het mooiste plaatje opleveren. Als de trein volgens schema rijdt moeten we rond 9 uur op het uitzichtpunt staan. We vertrekken na het ontbijt en zijn mooi op tijd voor de trein van 9.15, best een bijzondere ervaring. We praten nog wat met Sri Lankanen die naar Canada zijn geëmigreerd en maken nog wat foto’s. Hierna lopen we via het spoor terug naar Ella en duiken daar een terrasje op en geniet van heerlijk vers ananassap.

Rond het middaguur besluiten we terug naar het hotel te gaan om van ons privébad gebruik te maken voordat de middagregen weer roet in het eten gooit.

Na een paar uurtjes besluiten we nog een stuk te gaan wandelen. We lopen de andere richting uit, blijkt dit ook bij de brug uit te komen alleen dan van boven bekeken. Mooi uitzicht met een vriendelijk meisje die kokosnoten verkoopt. We drinken hier dan ook wat klapperwater. Als we terug wandelen begint het zacht te regenen maar het malse buitje wordt weldra een fikse tropische bui. We schuilen wat maar zijn inmiddels al goed nat en krijgen gezelschap van een paar Duitsers. Een aantal Tuk Tuks passeren en als we een lege zien wenkt René en zo rijden we terug naar het hotel. We zitten in de laaghangende bewolking, op onze kamer is niks meer van de bergen te zien.

We kleden ons om en gaan op de patio zitten. We bestellen bij ons cocktailmaatje Sangria wat hij fout begreep is dat 1 kan voor 2 personen was. We krijgen 2 kannen, nou ja.

Och het uitzicht is zeker niet verkeerd.