Gewone en bijzondere trips in binnen- en buitenland

Sri Lanka 25 April 2022 Markten en het lekkerste eten in Sri Lanka.

We besluiten vandaag via de Dutch gate het fort te verlaten en wandelen naar het nieuw Galle. We hadden op de heenweg naar Galle al locale vissers met hun koopwaar zien staan.
We zien Barracuda’s, Tonijn, Rog en andere rode en gekleurde vissen uitgestald liggen. We slenteren langs vele winkels en stalletjes. Maar jongens het is wederom bloedheet en vochtig. Van de aangekondigde regen is nog steeds niets te bekennen. We duiken even voor verse ananassap een lokale sappenbar in en verbazen ons over de prijs 160 lkr, nog 50 cent en bijna de lekkerste die we tot nu toe kregen.  Dus we nemen er nog maar 1. We lopen nog wat verder langs het spoor en zien we de Hindoeïstische tempel liggen die we ‘s morgens al in de verte hadden gezien. De Sri Meenachi Sundareshwarar Tempel (தொண்டீஸ்வரம்) is
een bijzonder mooie. Helaas niet te bezoeken.

Sri Meenachi Sundareshwarar Tempel (தொண்டீஸ்வரம்)

We wandelen via het Dutch path door het Dharmapala park terug richting het fort. We snakken naar schaduw, we duiken bij het Galle Fort hotel op het terras voor hun lekkere Kardamom, limoen ice tea. Rond half twee besluiten om ons zweet te gaan afdouchen. De manager van het hotel had echter ander plannen. We waren blijkbaar te vroeg terug. Hij had ‘s morgens al gevraagd wat de plannen waren, hoe laat we terug zouden komen en of de kamer gepoetst moest worden. We vragen alleen om het water en de thee aan te vullen. Ik moest toch de sleutel afgeven zodat ze de kamer op konden. We zochten er niks achter maar het had wel een reden, er was voor ons namelijk een taartje gemaakt ter gelegenheid van onze huwelijksverjaardag. We waren te vroeg terug anders hadden ze het bed ook nog gedecoreerd.

Jammer dat ons hotel nog geen restaurant en drankvergunning heeft ander zouden we zeker hier zijn blijven dineren. Ze zijn hier allemaal zo ontzettend vriendelijk.

We maken thee en eten een stukje van de veel te grote taart. Na de thee gaan we douchen, begint het ineens te plenzen. De aangekondigde middagregen is een paar uur later. Tijdens het schrijven van deze blog ineens uit het niets een hele felle flits en direct een knal vergelijkbaar met een kanonschot. Het hele gebouw trilde er zelfs van. Van zo dichtbij heb ik nog geen blikseminslag meegemaakt. Jammer dat de regen nu even roet in het eten gooide, maar de temperatuur is nu een stuk aangenamer.

We dineren ‘s avonds in het chique Galle Fort hotel. Overheerlijke in knoflook en sinaasappel gemarineerde reuzengarnalen en zeebaars. Waarlijk het lekkerste eten van deze reis.