Gewone en bijzondere trips in binnen- en buitenland

Canada 10 September 2016 Bald Eagle en hoge toppen.

Vandaag begonnen met een klein toertje naar Vermillion lakes net buiten Banff. Hier mooie foto’s kunnen maken van een Bald Eagle die bleef zitten als een fotomodel.

Vervolgens naar Norquay, dit is een skigebied net ten noorden van Banff, gereden via een zeer kronkelige maar prachtige weg.

Hierna de auto naar het hotel gebracht en met een shuttlebus naar de Banff Gondola gegaan. Dit is een kabelbaan die je in zo’n 8 minuten naar de top van Sulphur Mountain brengt.

Op de top heb je de mooiste vergezichten over de toppen van de Rocky Mountains en op de Bow Valley. Ook zie je het gigantische Fairmont hotel. Later als we weer afgedaald zijn lopen we nog door het stadje Banff waar we een echte Canadian Mountie tegenkomen. We kijken ook nog even in de Christmas Shop, een doorlopende kerstwinkel. We wanen ons al in December omdat alles kerst ademt. Hierna besluiten we ook het Buffalo Nations Museum niet over te slaan. Hier krijgen we een beeld van de eerste bewoners van de regio. Als afsluiting van de dag gaan we lekker steengrillen in het Grizzly house. Een echte aanrader