Gewone en bijzondere trips in binnen- en buitenland

Oost-Duitsland 22 Juli 2022 Goedkoop treinen..

We zijn om 05.00 uur opgestaan om met de trein een reisje door het Oosten van Duitsland te maken. Hierbij maken we gebruik van het 9 Euro ticket van de Deutsche Bahn wat inhoudt dat we niet met de IC of de ICE kunnen reizen. Via Aachen en Frankfurt am Main treinen we naar onze eerste bestemming, Bamberg.

Aangekomen in deze voor ons onbekende plaats brengen we onze bagage naar het hotel om vervolgens de stad te gaan verkennen.

Als je gaat lopen kom je alle bekende plaatsen van Bamberg tegen op een relatief klein oppervalk. Het meest bekende gebouw in Bamberg is het Altes Rathaus, het historische stadhuis uit 1467. Het Altes Rathaus is gebouwd op een eilandje in de rivier de Regnitz. Eigenlijk paste het gebouw niet en het steekt van alle kanten uit over het water. De muurschilderingen maken het extra bijzonder. Ga je door de poort, dan heb je aan de ene kant van de stad het gedeelte waar de burgers en kooplieden woonden en aan de andere kant het gedeelte van de bisschop en de kloosterlingen.

HIerna een lekker terrasje opgezocht om wat te eten en te drinken. Speciaal in Bamberg is het Rauchbier dat zijn karakteristieke smaak te danken heeft aan het gebruik van gerookte mout.