Gewone en bijzondere trips in binnen- en buitenland

Oost-Duitsland 25 Juli 2022 De brug en een bosbrand.

In de ochtend pakken we de trein naar Rathen om naar een van de bezienswaardigheden te gaan die we graag wilden bekijken, de Bastei Bruecke.

De Bastei is een rotsformatie met een hoogte van 305 meter en een uitzichtsplatform in de Duitse streek  Sachsiche Schweiz op de rechter oever van de Elbe . Het behoort tot de meest bezochte toeristische attracties in deze regio. Van de Bastei loopt een smalle rotspad over 194 meter steil af naar de Elbe. De berg biedt uitzicht over het Elbedal en over het Elbezandsteengebergte en is onderdeel van het National Park Sachsische Schweiz dat doorloopt tot in Tjechië.

De Bastei vormt al meer dan 200 jaar een toeristische attractie. Reeds in 1824 werd een houten brug gebouwd om verschillende rotsen onderling bereikbaar te maken voor bezoekers. In 1851 werd deze brug vervangen door de huidige Basteibrug, die opgebouwd is uit zandsteen.

In de middag maken we nog een boottocht naar Tjechië maar we kunnen niet van boord doordat er in de buurt grote bosbranden zijn.