Gewone en bijzondere trips in binnen- en buitenland

Bretagne 16 September 2021 Over Forten en Château's

We zijn ‘s morgens nog even over de markt gelopen en verbaasden ons wederom over wat er hier allemaal te koop wordt aangeboden. Huisgemaakte confituur, bloemen uit eigen tuin, Rillettes in alle soorten, Galettes en Crepe’s in alle uitvoeringen en van het vlees en brood liep ons het water bij wijze van spreken in de mond. Leuk was een stand waar men petjes verkocht waarbij men ze uitstalde in een hele kraam vol houten hoofden, een kraam met leren boekkaften en zelfs een kraam met muziekdoosjes.

Na de markt vervolgen we de reis en dwalen door het Bretonse landschap en langs de kust richting Saint-Brieuc.

We stoppen eerst bij een ruïne, ‘Chateau Le Guildo’ welke op dit moment een renovatie onderging en gesloten was. Hier woonde Françoise de Dinan met haar man Gilles de Bretagne, een zeer welgestelde dame uit een zeer rijk geslacht van Hertogen en Ridders. Het ligt geweldig aan een mooie baai en moet in de 15de eeuw er geweldig uitgezien hebben.

In de buurt van Cap Fréhan doen we het 14de eeuwse Fort la Latte aan. Onderweg er naar toe zagen we niet zo veel volk maar op de parking des te meer, maar de reden was te begrijpen, prachtig gelegen op een rotspunt (la Roche Goyon) en zeker de moeite waard om te stoppen en te bezichtigen.

We eten een middag menu in Sable d’or en rijden verder en komen Chateau Bienassis op de borden tegen en rijden er naar toe. We worden welkom geheten door de kasteel eend die komt vragen of we iets te knabbelen hebben, we komen haar tegemoet met wat platgedrukte madeleines die smakelijk naar binnen werden gewerkt. Verderop nog een hele groep ganzen en toen ook die wat kregen waren de canettes ook snel ter plaatse. Wij moeten terugkomen want het kasteel is enkel op woensdag, vrijdag en op feestdagen te bezichtigen. De kasteel eend was het met ons vertrek niet eens en bleef naast de auto zitten. Tja daar zat dus niets anders op dan de eend af te leiden met een hapje op een andere plek.

Door naar Lanugeux want daar ligt het hotel voor de komende 4 nachten. We nemen een duik in het zwembad en later in de Jacuzzi, we houden het voor de rest kalm vanmiddag.