Gewone en bijzondere trips in binnen- en buitenland

Indonesie 08 September 2019 Hoge waterval en mooie tuinen.

Berastagi en de vruchtbare Karo vlakte.

Om 8.15 staan we al aan de wal voor het veer van Simanindo naar Tigaras. Vandaar rijden we door richting de Sipiso-Piso waterval. Onderweg maken we verschillende stop’s, Bij Tugu Perjuangan stoppen we voor een fotomoment van het standbeeld en in Salsabila Hills kunnen we onder het genot van lekkere thee van het prachtige uitzicht over het Tobameer genieten. Later stoppen we nog bij het King Purba Palace met een aantal indrukwekkende houten gebouwen. De koning had 14 vrouwen waarvan er 10 in 1 kamer lagen. Als de koning een van de dames wilde dan klopte hij op de wand om zijn keuze uit te nodigen in een apart kamertje.

We vervolgen de route naar de Sipiso-Piso waterval die met 120 meter een van de hoogste watervallen van Indonesië is. Wij maken de steile wandeling helemaal naar beneden. Een groepje leuke stoere mannen vragen een foto met hen te maken. We stemmen er mee in en na de foto spurten de heren verder naar beneden. Helemaal beneden aangekomen besluiten we op veilige droge afstand te blijven, de stoere mannen gingen echter verder en staan even later met ontbloot bovenlichaam in het opspattende waternevel van de waterval. Toch wel leuk die jonge honden, we nemen er maar even een foto van ter herinnering.

Hierna stoppen we nog even in het traditionele dorpje Dokan en rijden verder naar Berastagi, de hoofdstad van de vruchtbare Karovlakte. Deze regio is gekend voor zijn bloemen, groente en fruit. Alles te danken aan de 2 vulkanen in de directe omgeving waarvan er 1 begin dit jaar nog flink stoom ging afblazen. Het hotel is geweldig en groot. Vanuit de lobby hebben we een mooi zicht op de Sinabung vulkaan. De meest actieve van de 2 vulkanen en degene die een paar maanden geleden nog uitbarstte.

En nu tijd voor een koele drink…..