Gewone en bijzondere trips in binnen- en buitenland

Normandië 07 September 2021 Nog een flinke wandeling.

We starten wat later op de dag en kiezen tijdens het ontbijt een plek uit waar morgen we naar toe gaan want het bezoek aan Rouen zit erop.

Het wordt Honfleur, we gaan door de Seine vallei naar de kust en willen het rustig aan doen. Onderweg is er veel te zien, kastelen, kloosters, pitoreske dorpjes en dat kost in ons geval tijd.

Inmiddels is het al behoorlijk warm geworden en besluiten weer een flinke wandeling te maken. We lopen langs de havens en de oude loodsen, waarvan er inmiddels een groot aantal zijn omgebouwd tot café’s en restaurants. Aan het einde van de kade lopen we richting de stad terug lunchen te midden van werkend Rouen op een terras geheel in de Franse tijdlijn.

We gaan een paar platenwinkeltjes bezoeken en slenteren aan het eind van de dag terug naar de kade. Inmiddels hebben we zeker 20 kilometer gelopen, ik was namelijk vergeten de tracker aan te zetten, en zijn toe aan een drankje en een hapje. ‘s avonds eten we, met op de achtergrond de zonsondergang, wat in ‘au Bureau’ een van de havenloods restaurants langs de Seinekade.