Gewone en bijzondere trips in binnen- en buitenland

Normandië 05 September 2021 Rouen, oude gebouwen een rommelmarkt en prima terrassen.

We slapen uit tot een uur of 7 en gaan douchen en ontbijten. Pas rond 9 uur vertrekken we weer naar de stad. We besluiten om langs een parkje naar het oude centrum te wandelen en komen op deze manier op de vieux marche. Wat leuk is dat. Onder het dak van de kerk midden in een park zijn de ‘les Halles’ een overdekte markt waar oesters, kreeft, krabben en veel meer lekkers te koop zijn. We besluiten om hier later terug te komen. We wandelen verder langs 100’derden vakwerkhuizen en het beroemde ‘Horloge’ een toren met een grote klok midden in de straat en JA heel mooi. We slenteren lekker verder en komen terecht op een rommelmarkt. Frederick scoort een paar singletjes en na nog wat vakwerkstraten komen we een lekker terras tegen. Het water loopt door de straat en de sfeer is geweldig. We blijven gewoon lekker genieten en ruim een uur later gaan we verder. Komen we weer op een rommelmarkt…… wel 3 km lang geen probleem ik breidt mijn Songfestivalcollectie nog wat uit en we lopen terug naar de oude markt.

Onderweg komen we een oud gebouw met klok tegen en die zegt ons dat het al bijna 17 uur is en we geloven het zonder twijfel. Even later kiezen we een plekje op een terras op de oude markt en komen tot de ontdekking dat het nog amper 16 uur is. Nou dan gaan we lekker borrelen. Ik Pastis 51 en René een Affligen blond, wow 3,50 euro voor een Pastis 51 dan drink ik er nog 1 en nog 1. Het is al over 5’en en we besluiten ook maar hier te blijven eten. De Garçon is inmiddels une amis de table geworden dus dat wordt geregeld … we eten een Bavette grillee met een sausje en frietjes.

Na het eten is het nog vroeg en gisteren zagen wij een terras op de oever van de Seine, gezellig. We doen eens gek we gaan er naar toe. Het blijkt een pop-up bar bekend bij de locals met een vriendelijke bediening. Te gekke locatie en sfeer. We geniet van de zonsondergang. Flesje rosé en in de tussentijd schrijf ik dit verslag. We blijven nog een tijd genieten want de sfeer is super.