Gewone en bijzondere trips in binnen- en buitenland

Normandië 06 September 2021 Stadswandeling en excellent diner.

Vandaag zijn we na een lange dag wandeling, waarbij we veel leuke plekjes en aparte personen tegen komen, gaan eten bij “La Couronne” de oudste Herberg van Frankrijk. Een heel leger aan beroemdheden hebben daar al aan een tafeltje gezeten.
We lieten ons eens lekker gaan en besteld Canard à la Rouennaise als hoofdgerecht normaal wordt dit aan tafel bereid maar omdat het terras vol zit worden we binnen uitgenodigd om het uitsnijden, verdelen en het uitpersen van de eend in een heuse zilveren presse de Canard, die voor deze bereiding is uitgevonden, bij te wonen.
Dit gerecht is een specialiteit uit de Vallée de Seine zodat we dat nergens anders meer zouden kunnen krijgen en die kans laten we niet lopen.

Le canard à la rouennaise ou canard au sang

Als voorgerecht voor René een terrine met foie de Canard en voor mij natuurlijk Normandische Oesters. Tussen de eerste gang eend en de tweede gang eend kregen we een appelsorbet met Calvados. Menig liefhebber zou jaloers zijn op de hoeveelheid Calvados want deze wordt royaal geschonken.

We hebben genoeg gegeten en bestellen nog koffie en ik bestel een Mandarin Napoleon, zegt de beste man dat hij dit niet kent. Ik ben zeer verbaast en bestel dan maar een Cointreau. Ik zoek voor de kelner even Mandarin Napoleon op en leer hieruit dat dit een Belgische likeur is maar wel op basis van Franse Cognac.