Gewone en bijzondere trips in binnen- en buitenland

Sri Lanka 17 April 2022 Wandelen en lekker genieten

Er wordt al vroeg regen verwacht en na het ontbijt wandelen we richting de grotten en nemen onderweg nog even een afslag langs de Kita waterval. Die is al bijna in de wolken verborgen. Het is drukkend warm en de tocht wordt zwaarder en zwaarder.

We bekijken van op afstand nog even een tempel die onder een overhangende rots is gebouwd. Was dit nu de grot, we waren niet tempels genoeg gekleed. We wandelen terug komt René erachter dat hij bloed aan zijn voet heeft. Met pijn en moeite trekt hij zijn schoen uit en aan. De bloedzuiger is weg en het leed is al geschied. Onderweg worden we aangesproken dat we een kaartje moeten kopen voor de grot. De toegang is een steile trap en dat ziet René niet zitten. We bedanken de man vriendelijk en wijzen zijn dikke voet als reden aan. Komt hij met de vraag of we met de tuktuk terug naar Ella willen. De maken we dankbaar gebruik van.

De regen is nog niet begonnen maar volgens accuweather zou het moeten regenen. De toppen van de bergen liggen in de wolken, het zou zomaar kunnen dat het een stukje verder wel regent. In Ella zijn talloze barretjes en terrassen wij houden het bij Chill Café wel droog. Het Chill Café is in elk geval een populaire ontmoetingsplaats voor backpackers en serveren er lekkere verse sappen en cocktails. Voor de inwendige mens serveren ze Pizza’s, Pasta, Steaks en nog veel meer lekkers. We hielden het in elk geval een gezellige tijd uit met o.a. overheerlijk vers ananassap, witte wijn en wat lekkere snacks.