Gewone en bijzondere trips in binnen- en buitenland

Bretagne 14 September 2021 Bootje varen op de la Ranche

Na het ontbijt rijden we even langs de Peugeotgarage om een kapotte koplamp te laten vervangen. Na een vlotte service rijden we terug naar het hotel en laten de auto daar staan. We gaan te voet naar Saint Malo. De bedoeling is dat we de vesting gaan bezoeken maar dat gaat niet gebeuren.

We zijn aan de voet van de vesting en zien daar een stand die boottochtjes verkoopt staan. We kijken even waar ze allemaal naar toe gaan en zien een interessante tocht naar Dinan. Dinan stond ook al op de planning om te bezoeken dus boeken we de tocht en schepen in. De tocht voert ongeveer 35 km door een zeearm en door 2 sluizen in de rivier de la Ranche. Het is een leuke vaart met van alles links en rechts van de boot. Dit wordt uitgelegd maar is voor ons onverstaanbaar, mede door het geluid van de boot en de veel te snel enkel Frans pratende kapitein.

In Dinan hebben we 2 1/2 uur de tijd, maar we hebben al snel in de gaten dat dit te weinig is en besluiten terug te komen met de auto. We zetten ons op een terras en eten iets waarna we weer heel langzaam terug richting de boot slenteren. Onderweg babbelen we nog even met een oud vrouwtje. Eerst in het Frans maar de dame werd heel blij toen ze hoorde dat wij ook Duits spraken. Ze bleek een geboren Duitse te zijn.

Op de terugvaart begint het pijpenstelen te regenen. Gelukkig is het wat droger als we weer aanleggen en we lopen snel in de richting van het hotel.