Gewone en bijzondere trips in binnen- en buitenland

Sri Lanka 06 April 2022 Olifanten safari.

We zijn voor ons doen vroeg in ons volgende hotel in Sigiriya en dat terwijl we ook nog over de plaatselijke markt hebben gelopen. Sarath de chauffeur zette ons af en we gingen maar even afkoelen in het zwembad. Om half 2 moesten we present zijn voor de volgende Safari in het Kaudulla National park (Minneriya). Nog vlak voor we instappen zien we een zonnende varaan die toen hij zelf ontdekte dat hij ontdekt was de beek indook.

Minneriya is bekend voor de vele Olifanten. We rijden met een open dak en werden getrakteerd op een aantal kuddes en vooral de kleintjes waren schattig om te zien. Over het aantal waren we het oneens maar het waren er meer dan 30.

Terug bij het hotel blijkt er geen stroom te zijn, we bestellen een drankje en genieten op ons eigen terras van de koelte door een mals buitje die vlak voor we aankwamen hier is gevallen. In de verte rommelde het aardig maar wij zitten droog. De kelner verzekerde ons van een lekker diner, zelfs als er geen stroom zou zijn. We zijn nu een half uur verder en het lampje brandt nog steeds.